Zeki Yıldırım, 1991 yılında Şanlıurfa ilinin Harran ilçesinde doğdu. İlköğrenimini doğduğu ilçede Harran Cumhuriyet İlköğretim Okulu´nda, lise öğrenimini ise Şanlıurfa ilinde tamamladı. 2010 yılında girdiği Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü´nden 2014 yılında mezun oldu. Aynı yıl Şanlıurfa´da rehber öğretmeni olarak göreve başladı. Harran´ın farklı okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2022 yılında Eğitim ve Öğretim Programı dalında yüksek lisansını tamamladı. Zeki Yıldırım, evli ve iki çocuk babasıdır.
Zeki Yıldırım’ın başta eğitim ve toplumsal sorunlar olmak üzere uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır. Görev yaptığı okullarda velilere ve öğrencilere bağımlılıkla mücadele, oryantasyon, öfke kontrolü, stres ve kaygı yönetimi gibi konularda çok sayıda kurs ve seminer düzenlemiştir. 2021 yılında atandığı Harran Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürlüğünde müdür başyardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Ek olarak, Zeki Yıldırım, mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli eğitimlere ve konferanslara katılmıştır. Özellikle öğrenci psikolojisi ve eğitim teknolojileri konularında kendini geliştirmiştir. Yıldırım, aynı zamanda yerel ve ulusal düzeyde eğitim politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmuş ve çeşitli eğitim projelerinde aktif rol almıştır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve öğrencilerin bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak için yenilikçi yaklaşımlar geliştirmiştir. Bu bağlamda, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla birçok projeye öncülük etmiştir.
BİR KİTAP MESELESİ
Kitapla tanıştığım günden bu yana, daima el değmemiş tabiri caizse bakır kitapları almaktan ve o tür kitapları okumaktan kaçınmışımdır. Neden mi? Çünkü okunmamış kitaplar, insanların yaşadığına dair hiçbir kalıntı ve iz bulundurmayan, belki rüyanızla bile göremediğiniz sessiz, kuytu köşede kalmış ve terk edilmiş şehirler gibidir. Daha önce tanımadığınız, gitmediğiniz yerlerde başımıza nelerin geleceğini, nelerle karşılaşacağınızı bilmediğinizden bir o kadar da tehlikelidir. Orada yalnızlık ve sessizlik hüküm sürer. Bu şehirler baştan keşfetme, anlamlandırma, varsa sosyal, ekonomik değerlerini ortaya koyma ve bu değerleri değerlendirme, puanlandırma gibi yükümlülüklerin hepsini yükümlemek zorundasınız. Bu kitaplarda her satırdan ayrı bir yere kapı aralanır ve o kadar kapı arasında doğru kapıyı bulup keşfe doğru yerden devam etmek sadece bu alanda takdiri hak eden, metnin hangi kapısından girse de doğru sokaktan dolanıp asıl kapıya dönebilen ve metnin bütün kapılarını aynı yere çıkarabilen kitap kurdu kişilerin işidir. Yani kısacası sizden sonra o kitabı okuyacak binlerce belki de milyonlarca insan sizin yaptığınız ilk keşiflerden ve deneyimlerden yola çıkarak eser hakkında bilgi sahibi olacak ve yorumlayacaktır. Oysa daha önce okunmaktan kapakları yıpranmış, mürekkebi satır aralarına silmiş kitaplar böyle midir? Ne onları keşfetmeye çalışmak gibi bir derdiniz ne de başıma neler gelecek nelerle karşılaşacağım gibi bir endişeniz vardır. Ayrıca o kitapları okurken rehbere falan da ihtiyacınız yoktur. Her satırında ayrı bir hikaye ayrı bir deneyim vardır onların. Birinde kitap okuyan bir gencin annesinin onu yemeğe çağırışını duyarken kiminde kitap okuyan dedenin kucağına oturan küçük torununun sayfalara dokunuşuyla satır aralarındaki parmak izlerini görürsünüz. Kiminde de kendini acı çeken kahramanla özdeşleştirmiş, kahramanda kendi yaşantısında benzerlikler bulduğu için kahramanlığa soyulmuş ve her seferinde size yol gösteren elinizden tutan kahraman vari bir kişinin başından geçerlerden yola çıkarak neyi yapıp neyi yapmamanız gerektiğini anlar ve ona göre bir yol çizersiniz. Bazen de adrenalin tavan yapacağı yerde satır aralarında bir ses size olayın sonucunu sessizce fısıldar ve kaybolur. Kimi satırlarından.
Adres:
Hz. Yakup Mahallesi, Yatılı Bölge Okulu Caddesi, No103 HARRAN/ ŞANLIURFA
Telefon
5339464440